De retourwinkel.nl geeft nieuw leven aan retourproducten van diverse A-merken.

Online winkelen is niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Dagelijks worden er miljoenen producten aangeschaft over de hele wereld. Een groot deel van deze producten wordt ook weer geretourneerd om diverse redenen. Wat veel mensen niet weten is dat de geretourneerde producten niet meer verkocht worden. Een groot deel van de geproduceerde producten wordt ook weer vernietigd. Dit draagt niet bij aan een duurzame wereld.
Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor een duurzame wereld en proberen steeds meer mensen hier een steentje aan bij te dragen. Want we hebben maar één Wereld en daar moeten we zuinig mee zijn. Nu nog meer dan ooit.

De retourwinkel probeert zijn steentje bij te dragen door diverse producten die geretourneerd worden binnen Europa opnieuw aan te bieden aan een groter publiek tegen een voordelige prijs.

Hoe werkt het?
De aangeboden producten worden persoonlijk ingekocht bij verschillende leveranciers in Europa. De leveranciers verzamelen producten van A-merken die binnen heel Europa geretourneerd worden. De Retourwinkel.nl laat u kennismaken met unieke merken en producten die in Nederland niet aangeboden worden of minder bekend zijn, maar in andere Europese landen een groot naamsbekendheid hebben en een goede reputatie. Zo bieden we u een grotere keuzevrijheid aan.

Vraag/aanbod
Ons aanbod wordt afgestemd op de vraag van de consument. We volgen de nieuwste ontwikkelingen en stemmen het aanbod hierop aan. We willen bijdragen aan duurzaamheid en kopen daarom geen grote partijen in. We willen juist voorkomen dat er te veel producten blijven liggen weg te stoffen. Een deel van de producten wordt per één stuk ingekocht en daardoor kan het voorkomen dat producten snel uitverkocht zijn op de website.

Kwaliteitscontrole
We verrichten een strenge controle aan de producten. De eerste controle vindt plaats bij aankoop bij de leveranciers. We kopen enkel kwalitatieve producten in bij betrouwbare leveranciers. Eenmaal op locatie worden de producten uit de verpakkingen gehaald voor een uitgebreide controle. De producten zijn technisch allemaal in orde. Een aantal aangeboden producten kunnen kleine beschadigingen hebben aan het uiterlijk.
De aangeboden producten worden onderverdeeld in producten van A en B kwaliteit.
A producten zijn nieuwe producten die geretourneerd zijn door klanten waarvan enkel de verpakking open is geweest.
B producten zijn nieuwe producten die geretourneerd zijn door klanten met kleine beschadigingen aan het uiterlijk.

De dozen van de producten kunnen kleine of grote beschadigingen hebben. Echter proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van de originele verpakking om ook hier zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en niet onnodig veel verpakkingsmateriaal te gebruiken. U kunt erop vertrouwen dat de inhoud van het product niet onderdoet aan

Verzending
Niemand wil lang wachten op een bestelling. We kennen dat gevoel. Daarom doen we ons uiterste best om bestellingen zo snel mogelijk te verzenden. Gemiddeld duurt het 1-2 werkdagen voordat je je bestelling thuis hebt. Je kunt je bestelling met een track & trace code volgen die je per mail van ons ontvangt.

Het gezicht achter de retouwinkel.nl
Riaz Nanhekhan is een jonge ondernemer die in oktober 2020 de retouwinkel.nl heeft opgezet.
Het kriebelde al een lange tijd om een eigen onderneming te starten. Verschillende ideeën zijn voorbij gekomen, maar de retouwinkel.nl heeft het gewonnen.
Het ondernemen is niet onbekend in zijn familie. Hij heeft van kleins af aan gezien hoe zijn ouders, opa en oma, ooms en tantes een eigen onderneming runde.
Vol enthousiasme is Riaz gestart met inkoop en verkoop van retourproducten. Hij is persoonlijk betrokken bij elk stap in het proces waarbij kwaliteit en transparantie hoog in het vaandel staan. Hij zal er dan ook alles aan doen om jou als klant tevreden te houden.

KVK: 78756782